kora.jpg

Bjorlikora

Född: 2016-05-18
Kön: Sto
Regnr: 578001020160332
Uppfödare: Björlia Vetrinær og avlsstasjon(Norge)

Björlikora har köpts in av WT Stables AB och står i träning hos travtränare Jan Ove Olsen. Kora är en smäcker och lätt typ och har en stam som gör att vi har höga förväntningar på henne kommande år.

Horgen Tore (Pappa)
Kriterievinnare och en andraplats i Derbyt samt placeringar i flera storlopp. I sin första årgång levererade han Brenne Rödi & är pappa till avelshingstarna Järvsö Tore & Teddy Gutten Stöen. En succé på banan och nu i aveln.

Steine Koso (Mamma)
Tjänade 500.000kr på banan & hon har utmärkt sig i aveln som mamma till bland annat avelshingsten & miljonären Dotterud Teddy m.fl.

Spikeld (Farfar)
Tjänade nästan 7.000.000 kr i karriären och var en av de allra bästa norska kallblodshästarna genom tiderna. Han vann 127 av sina 186 starter och har lämnat en hel rad med miljonärer i aveln.

Horgen Laila (Farmor)
Nästan 80% av hennes avkommor kom till start men Horgen Tore är den som klart utmärkt sig, men både Mjölner Tore och Horgen Svarten var bra avkommor efter Horgen Laila på tidigt 2000 tal.

Kos Knekten (Morfar)
Tjänade över miljonen som travare på 80 och i början av 90 talet. Hästen har otaliga topptravare efter sig som avelshingst.

Sviund Pila (Mormor)
Var efter Pilmin och hade en väldigt kort tävlingskarriär med bara 7 starter som resulterade i 2 segrar och 1 andraplats.

Navn *
Navn